Proč v létě vyrazit na paddleboard?

Zpět na další články

Pokud přemýšlíte, kam v létě vyrazit, nebo jak zpestřit vaši dovolenou nebo jen jednodenní pobyt u vody paddleboard může být pro vás. Může být nejen skvělá zábava, ale kromě toho s sebou nese i spoustu zdravotních benefitů, jako například:

  • Zpevňuje střed těla - PADDLEBOARDING zapojuje vaše hlavní svaly a pomáhá budovat sílu břicha a svalový tonus. Zároveň posiluje i paže, nohy, záda a ramena.
  • Zvyšuje fyzickou výdrž - na paddleboardu můžete cvičit celé hodiny, aniž si uvědomíte, že jste se vůbec namáhali. Tento typ tréninku poskytuje skvělou alternativu například běžcům a dalším sportovcům náchylným ke zranění.
  • Zlepšuje pevnost kloubů - balancování aktivuje svaly na chodidle a bérci způsobem, který napodobuje fyzioterapeutická cvičení používaná k léčbě plantární fasciitidy a dalších onemocnění. Dynamika stání na prkně s prvkem nestability z vody využívá svaly důležité pro rovnováhu a podporu kloubů způsobem, který žádná jiná rekreační aktivita nedělá.
  • Zmírňuje stres - kombinace pobytu na vodě, užívání si přírody, stýkání se s ostatními lidmi a užívání si nepopsatelného pocitu stát na vodě je úžasným odbouráváním stresu. Uživatelé paddleboardu téměř jednoznačně hlásí pocit pohody poté, co paddleboard vyzkoušeli.
  • Vitamin D - PADDLEBOARD vás dostane ven na slunce a umožní vašemu tělu produkovat vitamín D, kterého má většina lidí nedostatek z příliš dlouhého pobytu uvnitř. Vitamin D je zásadní pro tvorbu vápníku a silné kosti, stejně jako pro špičkové duševní funkce.
  • Poznáte nové lidi - mezi paddleboardisty se můžete seznámit s dalšími lidmi a sdílet mezi sebou zkušenosti

Nabízíme k pronájmu paddleboardy i s příslušenstvím přímo v Opavě. 

Máte zájem si zapůjčit paddleboard na delší dobu například na vaši dovolenou? Při vícedením zapůjčení nabízíme slevu, pro více informací nás prosím kontaktujte e-mailem info@paddleboard-opava.cz nebo na telefonním čísle 725 632 821.